Tuesday, January 6, 2015

Pengalaman bercuti di Bandung dan Jakarta part 3


Assalamualaikum..
penat dah nak menaip banyak2 ni. rasa macam nak pendekkan cerita je.hohoho

Day 4


hari ke empat..rasa tak berapa best sebab encik suami n ayah nak balik ke Malaysia atas urusan kerja. yup, diorang balik dulu. kami yang lain(aku,anak2,ibu,adik aku,paklong n maklongku) balik hari esok..:( 
sedih ...tapi nak buat macam mana.. huhu. ok lah tu encik suami dapat cuti 4 hari weekdays :P 

pagi tu...kami sarapan dahulu kat hotel. hari ni pakai t shirt Bandung yang baru beli masa kat Pasar Baru,hehe.sedondon kami anak beranak. 
ni gambar t shirt tu dari dekat. pilihan encik suami :) 

btw, breakfast kat hotel Golden Flower  ni best sebab banyak pilihan. masa aku tengah sarapan , ramai gak jumpa orang malaysia sarapan kat hotel ni. rupenye, ramai orang malaysia stay kat hotel ni. huhu


ok, destinasi hari ni adalah Terminal Tas .


gambar ihsan gugel. aku tak sempat nak snap pic kat sini sebab rambang mata:P haha
sempat la gak aku sambar purse , kasut 2 dan kasut zaheen 1. hehe.
btw,harga purse,wallet ,jaket, kasut kulit sini adalah murah sangat:) 
jenis kulit adalah daripada kulit kambing biri-biri. btw, aku banyak perabis duit kat sini gak.huhu.



satu lagi tempat barangan kulit murah adalah Jalan Cibaduyut. encik suami beli Jaket Kulit die kat sini. 


gambar ihsan google


btw, mana aku tau tempat2 best kat sini.. jawapannya...adalah sebab ayah aku adalah part time travel agent. haha.ayah aku memang selalu bawa orang ke Bandung dan Jakarta. juga Vietnam. dalam setahun tu adalah 3-4 kali bawa orang ke sini. satu group kadang sampai 50 orang ayah aku bawa. kadang-kadang kalau cuti sekolah mak aku join sekali tolong ayah aku :) 


next, kitorang pergi makan. lepas makan, singgah jap dekat Trans Studio Bandung. singgah je, tak main pun:)

kami 4 beranak

lepas tu terus ke Toko Tiga. 
ada apa di Toko tiga Bandung?
Toko tiga adalah pusat Jeans Centre asli di kota Bandung 
banyak pilihan Jeans untuk lelaki dan perempuan kat sini. harga pun sangat berpatutan!
tapi, sampai je kat sini, ayah aku n encik suamiku dah terus kene bertolak ke airport :(
so diorang gerak ke airport naik teksi dari Toko Tiga.
zaheen menangis ok :(



aku sempat shopping dress jeans kat sini.


disebabkan zaheen menangis abah nak balik malaysia untuk work, so aku pujuk die tengok tortoise yang ada kat kolam dalam kedai toko tiga ni. suka sangat die tengok sampai merengek nak mintak beli tortoise sampai ke malam ok. -_-



lepas tu, kitorang ke Kartika Sari

gambar ihsan gugel

masa n i, aku zaheen ziyad n adik aku tak turun. stay dalam van je sebab zaheen n ziyad tidur kepenatan. hanya mak aku n paklong maklongku yang turun shopping kek kat Kartika Sari.



next, kitorang pergi ke RUMAH MODE.
ada apa di rumah mode ?

ini adalah kawasan factory outlet.
tempat die ekslusif, bersih,cantik,besar luas dan moden.
harga kat sini pun boleh tahan berpatutan gak. lagipun waktu tu tengah Sale.
best gak shopping sini:)
iii

rumah mode.

ok, tu je untuk hari ni.. tak larat nak taip banyak2 malam ni. bersambung lagi ya....


3 comments:

bercuti murah kat bandung said...

Salam..trip bajet ke bandung!
Jom pegi bandung only RM235 per person for 4day 3 night (*included hotel and transport)

Tentative Program
Day1
*Tiba kat Bandung
*Pasar Baru trade center
*Lunch & Check in Hotel
*Toko Tiga ( Branded Jeans )
*D'fashion factory outlet kain potong
*Membeli-belah di Factory Outlet
At Jalan Riau (Heritage,
Cascades,The Summit, For Men, The Stamp,Terminal Tas, dan The
Secret )
*Dinner dan kembali ke Hotel

Day2
*Gunung Tangkuban Parahu
*Ciater Hot Spring
*Kebun Strawberry and tea park
*Membeli-belah di di Rumah Mode & Cihampelas Jeans Centre
*Membeli-belah di Jalan Dago (Grande, Episode, Edward Forrer, gossip,level, etc)

Day3
*kawah putih crater/trans studio indor themes park
*rumah kain sulam kat taman kopo
* cibaduyut-shoes and jacket leather original
*factory outlet area riau street macam the secret, heritage,oases, etc

Day4
*check out hotel
*Oleh-oleh Bandung (cake Lapis, Brownies, Kartika Sari and Amanda)
*paris van java shopping mall
*Airport transfer

Hotel facilities:
-Aircond
-Free Hot spot / wifi
-TV cable
-Free Breakfast Buffet
-Hot & cold water
-Free parking

* room deluxe ~king bed size hotel 2star also include free buffet breakfast

transport facilities:
* bole di gunakan dari pukul 8 pagi hingga pukul 10 malam
* include petrol / minyak
* include parkir
* include driver berpengalaman dan bisa bahasa melayu

*we dont need deposit~all payment at last day in bandung

Group yang sudah kami layani
-CIMB Group Company From Malaysia
-Tv 3 malaysia
-My bank group company
-Petronas Company
-Family trip
-Pelajar Trip
-Back pac trip
-Dan lain-lain

Service insya allah memuaskan
Your comfort is our priority


Term and condition :
*included transportation for 4day3night type kereta 7seater all included
*included 3 room deluxe ~king bed size hotel 3star also include free buffet breakfast
*rate is not included entrance fee
*Tentative bersifat Free & Easy, program boleh diubah mengikut keadaan semasa
*rate 6 pax~235rm per person
kalau 4 pax~275rm per person
kalau 2pax~395rm per person
*not included lunch and dinner
*not included ticket flight and airport tax
*we dont need deposit~all payment at last day in bandung

sila contact jika ada sebarang pertanyaan di :
email : touramanahbandung@yahoo.com
call : +62 88 12057848
whatsapp +62 838 2178 9103
bandung-indah.blogspot.com
facebook page : Bandung Amanah Tours & Transport

Salman Khan said...

SAP HANA can be a substantial in-memory explore be of assistance in which brings together SAP displays software program utilizing pre-tuned internet hosting server, storeroom equipment, alongside social networking computing devices by means among the list of SAP computer systems .
sap hana online training in hyderabad SAP is one of the premier software system internet business worldwide. The SAP HANA was organized to assist real-time analytic along with transferable streaming.

Vix alexa said...

Best! thanks for share.