Tuesday, February 10, 2015

vitamin best untuk kanak-kanak : VITA LEA FOR CHILDREN


assalamualaikum!
anda sedang mencari supplement untuk anak anda?




cubalah vita lea for children !

Vita lea (multivitamin) yang baru ini lebih baik berbanding Vitale for children sebelum ni. Vita-Lea for Children Chewable mempunyai rasa anggur yang enak dan pasti disukai oleh kanak-kanak serta larut dengan cepat di dalam badan untuk penyerapan yang berkesan.



Vita-Lea for Children Chewable memastikan anak-anak anda memperoleh zat-zat yang sepatutnya yang diperlukan oleh kanak-kanak yang sedang membesar.



Multi-vitamin adalah mikronutrien yang jika diambil dengan mencukupi, boleh menambah ketinggian kanak-kanak, perkembangan kognitif dan kurang dijangkiti penyakit. Vita-Lea for Children Chewable Shaklee terdiri daripada 19 vitamin dan mineral penting termasuk kalsium, magnesium dan lain-lain untuk menyikong pertumbuhan tulang dan badan yang sihat.



Kanak-kanak amat memerlukan nutrien-nutrien penting kerana mereka sedang membesar. Selain itu, kanak-kanak yang memerlukan Vita-Lea for Children Chewable mungkin:
  • Cerewet dan memilih makanan
  • Tidak suka sayur-sayuran dan buah-buahan
  • Terdedah dengan snek dan makanan segera



fungsi vita lea for children :

  1. melengkapkan nutrisi yang diperlukan oleh badan yang tidak dapat dipenuhi daripada pemakanan harian
  2. meningkatkan kesihatan secara menyeluruh
  3. menyokong jangka hayat hati, usus dan mata
  4. meningkatkan kekuatan tulang dan sistem imunisasi
  5. memberikan perlindungan menentang kerosakan radikal bebas
  6. melindungi kesihatan jantung, otot dan fungsi saraf
  7. meningkatkan kesihatan paru-paru, kolon dan prostat
  8. menyokong pembinaan tulang yang kuat dan kesihatan tulang
  9. membekalkan makanan kepada sel badan untuk tubuh yang lebih sihat dan bertenaga
  10. mengekalkan tekanan darah yang normal dan rentak jantung yang normal
  11. mencegah penyakit beguk (tiroid)
  12. meningkatkan penghasilan sel darah merah untuk mengelakkan anemia atau merawat anemia
  13. membantu memulihkan selera makan
  14. melancarkan proses pencernaan
  15. membantu meningkatkan kecerdasan minda
  16. membantu seimbangkan hormon dan bahan kimia dalam badan
  17. membantu penyerapan zat daripada makanan

Kenapa Vita Lea for kids?


  • vitamin c 60mg = 6 oz oren
  • vitamin d 400IU = 8 oz susu
  • vitamin e 30IU = 10 tsp peanut butter 
  • folic asid 400mcg = 4 cwn broccoli dimasak
  • iron 6 mg = 1.5 cwn bayam dimasak
  • zinc 5mg = 3 centre kacang dimasak 
  • magnesium 40mg = 6.5 cwn Brussels sprouts


Mana lalu anak kita nak telan semua tu kan?
Kita pun takkan lalu
jadi, vita lea kids adalah jawapannya! :)



nak order?
whatsapp sy 0137812223 :)


p/s : sy dah beli untuk anak sy. anda bagaimana?;)

No comments: