Saturday, January 23, 2010

spelling part II

kamis lepas...relief waktu BI kelas Form5 ..5PD,antara kelas yang ok and depan gak la...cam biase...aku suka buat spelling waktu relief class.

perkataan sebenar:

1.teacher
2.important
3.difficult
4.character
5. internet
6.comprehension
7. cancer
8.europe
9.furthermore
10.beautiful
11. experience
12.pregnancy
13.United States
14. prime minister
15.serious
16.direction
17.continue
18.to be continued
19.expressing
20.dialogue
21.smoking
22.summer
23.rock climbing
24. president
25. Beckham's marriage to Victoria Adams and the birth of their children have further enhanced his status as an idol.


yang dijawab oleh student:

1. teacher
2.impoten
3.difficuditi
4.chareter
5. internec
6.comprihension
7. cansel
8.europe
9.furthermore
10.beautiful
11.expriases
12.pregnancy
13.naitespate
14.praiministes
15.serious
16.direasion
17.contiunot
18.study contiunct
19.eprasisyen
20.dialogue
21.smoking
22. summer
23.rock climling
24.president
25. vacium meriaceat to etolian adams and the brith andiacherdren haf hedeenhanced cistater sisandidol.

APAKAH????????

NOTE: no 8,9,12,15,20,21,22 and 24 aku ader bg hint and jawapan kat diorang setelah diorang insists nak tau jawapan nye.

by da way...ni jawapan salah sorang pelajar dalam kelas tu...ader lagi yang lebih kurang camni...sigh....ape la yang diorang blajar BI dari tadika ek??bagi yang senang2 pon susah nak jawab...padahal taun ni nak SPM....aku lak yang risau kat diorang.kui3..tapi ader je yang OK n dapat jawab..tp sikit sangat..2 3 orang je..tu pon indian n chinese...anak melayu kite yang byk wat kesalahan spelling...

fakta:ayat yang no 25 yang die jawab tu satu patah pon aku tak paham.huhu.

3 comments:

wawa pucca said...

rajin cikgu ni buat post mortem
hahaha
cikgu besar tgk tak blog ni?
hehhee

NuRuL AiN said...

huhu..kalo cekgu besar tgk blog ni pon ape salahnye:P

p/s:aku mmg ske kalo cekgu suruh wat spelling mase zaman sek dlu2.huhu

Himura Hazezy said...

ain, sejak bila ajar bahasa sepanyol ni? hahaha :D