Friday, May 21, 2010

Hadiah Hari Jadi untuk Mak dan Ayah



oh ye...tujuan sebenar aku post entry ini adalah untuk mendapat IDEA dari kamu semua tentang nak bagi hadiah ape ye kepada mak dan ayahku sempena hari jadi mereka yang bakal menjelang.



bila ya birthday mereka??mak dan ayah aku punya tarikh hari jadi dekat-dekat.macam janji je kan??hehe.mak aku 19 jun 1961, ayah aku lak 20 jun 1959. oh ye...tarikh hari jadi adik kembarku juga dekat-dekat dengan tarikh hari jadi mak ayah aku. Tarikh hari jadi si kembar adalah 20 jun 1987. Dan ini bermakna, ada EMPAT hadiah yang perlu aku beli untuk bulan JUN. eh,nanti dulu...rasanye boleh jimat sikit..TIGA hadiah saje perlu dibeli sebab salah sorang adik kembarku takde kat malaysia coz tengah study di Bristol.maka...dapat la berjimat sedikit:P haha..(p/s untuk adib aka abg: abg kalo nak adiah kena la balik Malaysia cepat2 ye:P)

ni dia gambar birthday boy and girl
dari kiri: ayah,abg,mak,adek dan atin-yang-suke-menyelit-semasa bergambar(anda tidak menyambut besday di bulan Jun ye)


.
.
.
so..untuk mak...ada beberapa hadiah yang aku fikirkan dalam kepala otak ni..

1. BEG TANGAN

sebab mak pernah cakap nak beli beg tangan warna krim or putih



2. JAM TANGAN

sebab penah tengok mak asyik tengok jam tangan bonia bentuk rectangle..
tapi jam tangan bonia macam tak mampu kubeli la bulan ini:P maklum la...banyak hadiah untuk dibeli:D

3. KAIN PASANG


maklum la mak pun cikgu..cikgu mesti la kena ada banyak pilihan baju kan?hehe.
tapi..cam dah biasa je kan bagi kain pasang??


4. SANDAL

tapi takot tak muat lak kalo beli sandal..
.
.
.

untuk ayah lak,ada gak la terpikir nak beli ape...tapi...susah la nak beli hadiah untuk lelaki berbanding perempuan.betul tak??

1. KEMEJA

2. SANDAL


oh..itu je yang aku dapat pikirkan buat masa ni.so...i need your ideas guys:))

.
.
.



untuk abg dan adik..nak hadiah ape???kak in bagi hadiah kasih sayang pon ok gak kan??lalala..




.
.
.
so guys...i need your idea:))
TQVM:)



p/s: kepada adik2ku yang membaca blog kak in,please rahsiakan pasal ni dari mak+ayah.tak suprise la nanti:P oh ye,kepada adikku AINI yang akan menyambut hari jadinya yang ke 18 or 19(lupe,maklum la ramai adek:P) pada 29 mei ini...anda mahu hadiah ape??sila jawab sebelum tawaran hadiah anda tamat.haha.sekian.


6 comments:

adib said...

hahahahaha.

takde! nah hadiah jugak!! kalo tak bgtau mak/ayah.

maisara my said...

ain...bwk ler mereka pergi bercuti ...fully sponser by you...

NuRuL AiN said...

adib aka abg: nak adiah,kena balik malaysia dlu:P btw,jgn lupe bli adiah baby kat sane:P anis dah blikan adiah baby utk kak in.haha

mai: itu nanti dlu..bkn skarang..ala...cadangan lain la mai:))

Anonymous said...

da bli adiah mak ayah blom?

max said...

a'kum. dah dapat cari hadiah ke belum? kalau belum boleh tengok di sini: http://www.mudah.my/gift-ideas

Anonymous said...

Hey theгe arе using Wοrԁpress fοr your blog platform?
I'm new to the blog world but I'm tryіng to get staгted and creаtе mу oωn.
Do you require any coԁіng κnowledge to
make уouг oωn blog? Αny hеlp would be greаtly apprecіatеd!


Alsο visit my website ... treatment for premature ejaculation