Thursday, August 5, 2010

hangin satu badan

ok.aku baru sampai umah ni.penat.sape kata jadi cekgu leh balik tengah hari?

hari ni memang aku hangin satu badan.sebab ape? sebab KANGAROO WORLD WIDE EXPRESS cawangan Segamat yang bangang dan macam shit.eh,aku mencarut la plak kan?oh, itu adalah kerana aku tengah hangin kat si penghantar barang yang aku beli secara online kat OneBabyWorld hari tu.ntah pape.call aku macam nak marah2 plak.



mamatkurangajar: hello **** ****** ***
aku:ye saya
mamatkurangajar: saya orang yang hantar kurier .ni kenapa saya tak jumpa umah dari tadi saya cari tak jumpa.alamat awk bla bla bla ni btol tak
aku: yup,btol la tu
mamatkurangajar: apasal saya cari tak jumpe2.saya masuk lorong yang btol,sume org kat sini tak kenal pon nama awak
aku:awk masuk lorong mana
mamatkurangajar: lorong yang bla bla bla
aku:oh,itu salah.awak kena ikut bla bla bla (tengah2 aku cakap boleh die potong aku cakap)
mamatkurangajar:awak la bagi alamat salah.sy dah betul dah ni ikut alamat yang awak bagi.memang tak jumpa alamat bla bla bla
aku:umah saya memang susah nak cari kalau berdasarkan alamat.alamat tu memang dari dulu macam tu.(umah aku kat kawasan kampung.bukan taman ke ape,so memang agak susah cari,kena bagi direction baru boleh jumpa.masalahnye,aku nak bagi direction die bukan nak dengo lagi nak membebel2 marah cakap alamat salah la ape la.aku dah la ngah penat,hari ni kelas 7 waktu.dpt relief 1 waktu lagi.dr kol7.25 straight sampai kol12 lebih.pastu kol 1 ade meeting lagi.aku br je dpt duduk kat bilik guru time die col tu.memang aku sembur balik die.yelar,aku ckp elok2,die nak marah2.pastu aku br nak ckp,die dah potong aku ckp)
aku: awk ni apsal nak marah2 ni(tinggi suara sikit).saya nak bagi direction awk tak dengo.dah memang alamat tu camtu nak wat camne .(geram aku)
mamatkurangajar:saya cari2 umah awk tak jumpa.susah sgt nak cari (eh,tu mmg dah keje ko kan?).dah ni amek no saya ape2hal awak col sy.(die gune no org laen col hp aku.punyelah kedekut kredit).salin cepat(siap bg arahan kt aku).
aku: hmm...(br aku bk sambung ckp die dah pintas ckp aku)
mamatkurang ajo:012...(aku ckp kejap nak cari kertas,die boleh terus letak.kurang ajar.)


ptg tadi mamat tu ade col aku blk,mintak no tepon sape yg ade kat umah sebab aku td aku bgtau aku mmg takde kat umah,tp adek n mak aku ade.die col nak mintak nombor sesape yg ade kat umh.aku bg la no mak aku.die tny nama mak sape,aku ckp umi..belum abeh aku sambung nama penuh mak aku,umi kalthom die dah letak.gile kedekut kredit.n fyi,yang col kali ke2 ni pon die guna no lain.bukan no yg tadi.


pastu mak aku tepon,brg dah sampai.mak aku ckp kena bebel n marah ngan mamat tu.mamat tu komplen alamat salah  dan mempertikaikan alamat umah aku tak btol.mak aku ckp baik2..alamat umah tu memang camtu sejak die blom lahir lagi,tp die cm tak dpt terima n marah2 sebab susah cr umh. nak tau,die sebenarnye suruh mak aku drive sendiri g amek kat depan JPJ sebab die mls nk cr umah aku.mak aku taknak la sebab mak aku pon penat br balik dr sekolah.kalau JPJ tu dekat dr umah aku takpe gak.last2 mmang tak anto sampai depan umah pon,hantar kat surau dekat ngan umah aku.hantar pon bukan naik van ke ape.tapi naik motor je mak aku ckp.pastu membebel2 n marah2 kt mak aku.memang aku lg hangin kat org camtu.kurang ajar.dah tu keje ko kan,ko nak mrh2 membebel tak tentu pasal tak jumpe umh aku ape pasal?kitorg ckp baik2 ,ko lak nak marah2 tak tentu pasal.menyampah la aku ngan org camni.





p/s: malas nak layan orang camni

5 comments:

Madi @ Aed said...

eee..vodohnye..org tu msti x skolah tinggi..sabar ain..ibu mengandung x leh mrh2..nnt baby garang..:)

encik azuwan said...

haha..baby akan cool cam abah die..hehe..

encik azuwan said...

haha..baby akan cool cam abah die..hehe..

apple dilla said...

buat report je dkt company tu ain
serve him right

NuRuL AiN said...

madi: memang vodoh very the vodoh:P haha..ala...takleh marah2 ke?:P hehe..sekali sekala je ni:P

encik azuwan: aminn:) mintak2 ikut perangai abah die yang cool je n penyabar tu:P


dilla: dah report dah:) thanks dila:)