Wednesday, August 11, 2010

hari pertama ramadhan

salam semua:))
buat ape tuu??tidur lagi ke?:P
ok..tadi kitorang bangun pukul 5 pagi.set alarm pukul 4.45 pagi tapi terlajak sampai kol5 pagi:P haha.pastu my mum col nak kejutkan sahur:P hehe.ok..pagi tadi sahur makaroni bakar je..petang semalam aku wat...ader lebih ,so panaskan je:P



 makaroni bakar yang aku buat petang semalam..
makan dengan sos.kalau tambah mayonis lagi sedap kot:)
resepi later k??:)



pastu makan kurma n susu:) ni aku dah pening pale pikir nak masak ape untuk buka puasa hari ni. encik suami tak boleh makan ayam+daging+seafood+telur...so menu WAJIB setiap hari hanyalah ikan ikan ikan dan ikan:P dan tak lupa sayur:P huhu..so...aku dah penin pale nak masak ikan masak ape ni..so google la..resepi2 ikan yang besh2:P pastu...pk nak buat pencuci mulut ape:P...buka puasa tanpa pencuci mulut adalah tak sah.kalau hari lain takpe,kalau pose,aku mesti mau itu dessert/kuih muih/pencuci mulut/pemanis mulut:P hehe.ok...dah puas google tadi..rasenya dah dapat idea kot nak masak ape petang ni:P hehe

1st ramadhan...orang johor memang cuti..negeri lain aku tak sure lak cuti tak.tapi walaupon johor cuti,tapi encik suami tetap kena g keje sebab kilang die kilang omputeh daaa...kilang international,so takde cuti:P kecian dia.....:P malam tadi pon die cam merungut2 malas nak g keje arini n tak puas ati aku cuti arini:P alalalala...jgn la jeles yang i cuti arini:P hehe..so,aku pas sahur memang jarang tidur.aku kalau tidur pas sahur n pas subuh,kalau bangun mesti rasa cam malas2 n tak bertenaga n penin sket.so better tak tidur kan??:)


ok la,entry ini adalah bertujuan untuk menjeleskan encik suami yang kena bekerja hari ni:P selamat bekerja sayang:P keje elok2 ye:) sayang kamu sangat sangat ^_^
 

 oh ye...

 gambar kawin kami akhirnya tergantung kat dinding rumah ahad lepas:)
perhatikan ader terselit gambar kecik kat frame.
cuba teka...gambar siapakah itu....
tak nampak eh?
pic bawah ni lebih jelas...
comel kan budak ini?
nampak tak kenakalan nya terserlah dari kecik?:P
hehe




3 comments:

encik azuwan said...

1st.jeles la sgt.ada ubi ada batas=p

NuRuL AiN said...

eleh:P lalala~

wawa pucca said...

gambar terselit tu mmg takkan dpt dah!

eeeeehe