Sunday, August 1, 2010

shopping barang baby part1

ok.ni baru part 1.tapi dah habis rm400++ :P








ni brg shopping td.penuh satu troli



ape yg dah beli??


utk baby:
1.baju lengan pendek+panjang
2.seluar pendek+panjang (newborn punye saiz aku beli 2 helai je.yang lain beli saiz besar sikit.baby cepat besar..better beli size 14 ke atas)**baju n seluar belum cukup lagi.agak penin beli baju baby,byk habiskan masa cari baju baby je td.:P
3.rompers
4.set mandian baby
5.tub mandi baby
6.alas getah(plastic changing mat)
7.selimut bertopi/hooded blanket(aku beli 2 helai)
8. set tilam n bantal baby
9. berus botol
10.mitten n booties (beli 4 pasang)
11. topi baby
12. safety pins(just in case)
13. cotton bud n cotton wool (utk bersihkan pusat baby)
14. tuala kecil( 3helai)
15.tuala mandi (2 helai)
16. baby wipes(jenama Pureen)


barang aku pas bersalin
1. disposible breast pad n washable breast pad
2. maternity pad.pas lepas bersalin(jenama Pureen)


ok.percaya lah semua2 diatas ini adalah bernilai hampir rm400.selebihnye aku beli barang bukan baby...tu yang sampai rm400++.plan nak beli botol susu jenama AVENT  secara online je.beli kat onebabyworld..tengah sale ni:P





pastu...nak beli nursing cover...so senang la nak susukan baby tanpa org lain nampak kite punye tut:P
pon kat onebabyworld gak.


 nursing cover
(aku prefer beli yang plain xde corak.senang nak match ngan baju:P hehe)


 set bersalin lak..tengah mencari cari lagi mana yang ok n bagus...jenama nona roguy..sendayu tinggi...amway...tatau lagi.Any suggestions?? breast pump set lak aku akan beli bile dah lepas bersalin masa dah nak naik keje...




 aku prefer jenis electic berbanding manual.kalau manual org ckp sakit nak memerah susu n amek masa yang lama.



ok.penshoppingan barangan baby akan bersambung lagi bulan depan ye:P cant wait:P haha


ok.ni antara website yang jual barang baby online...

















ok.tu je.nanti kalau ader tambahan,aku tambah lagi ek?:D








p/s: pagi tadi tehcik ilang kejap.sangat risau ok!nasib baik jumpa balik:)

2 comments:

Umi said...

wah, wah dia.. shopping sakan.. :)
pendapat akak, pam manual lagi ok dari electric.. jimat pun jimat.. tp terpulang la pada individu... :)
sama2 la kita berdoa, selamat bersalin... :)

NuRuL AiN said...

kak umi,akak guna pam brand ape???