Friday, November 25, 2011

hmm.

assalamualaikum.


cuti sekolah dah start. tapi aku tak cuti lagi. sebab bertugas jaga SPM tahun ni. takpe lah, ada hikmah disebaliknya. dapat jugak duit poket untuk rumah baru:P lagipon tahun ni budget untuk melancong berjalan takde sebab duit banyak digunakan untuk rumah baru. encik suami pon keje, dah takde cuti dah sebab cuti die dah habis. so...ok gak aku kena jaga SPM tahun ni, takde lah bosan jek duduk rumah je. ingat sebelum ni plan2 gak cuti sekolah nak bisnes kek. tapi harga barang kek pon dah mahal. harga pon terpaksalah naik. tapi orang tak paham. yg orang tau, nak sedap dan murah. nak murah, buat ler sendiri cik kak oi. tak kuasa aku nak melayan orang macam ni. keje tau nak komplen je, tampah ni la tambah tu lagi sedap la. patotnye buat camni lah.itu lah inilah, tapi die tu masak pon tak reti. ada hati nak komplen orang ? talk to the hand la. *mode: tak puas hati .dah lama pendam*






cakap pasal rumah baru pulak. kunci dah dapat minggu lepas. tapi rumah ada defect. banyak defect pada mata aku yang cerewet ni. ada retak, leaking, tersumbat lah .kena tunggu kontraktor pemaju betulkan dulu. baru boleh pasang cornis,table top etc. aku rasa macam dah tak sabar je nak pindah rumah baru. dah takde mood dok rumah sewa ni.emm.. cakap pasal rumah. aku paling tak suka kalau orang lain nak tentukan apa nak buat dengan rumah kami tu. rumah kami = idea kami .so biarlah kami hias dengan cara kami. jangan nak masuk campur atau nak memandai2. tak suke. fullstop.




sama juga dalam hal penjagaan anak. macam bajet ko sorang je lah yang betul dalam hal jaga anak. ini tak betul itu tak betul. macam ko pandai sangat nak menghasilkan anak yang pandai. padahal ko tu, spm pon tak lepas.*oops, aku agak emo hari ni.* pastu nak tegur-tegur depan orang. aku senyap je malas nak melawan. kang gaduh. mulut aku ni kdg2 laser jugak. daripada aku buat dosa, baik aku senyap simpan je perasaan takpuas hati dalam hati. pasal anak aku lambat jalan pon satu hal. suruh jalan masa embun pagi lah, amik air embun sapu kat situ lah sini lah. kena urut kaki die lah bagi pandai jalan,kena pakai walker lah. Let her be. biarlah die jalan secara natural .bukan paksaan. die bukan tak boleh jalan langsung pon. die cuma takot2 lagi.




ntah la, moody n emo minggu ni. semua pon nak sensitif dan kecil hati. saja nak luahkan. bye.

9 comments:

Aisy Nasiha said...

nurul, sy pun penah dlm situasi org masuk campur hal kita...sabar n diam je sy.. doa dlm hati mtk Allah bantu..

rumah lak, sabar2 yek, tak lama dh tu..rumah baru mcm2 hal..dh masuk nanti pun mungkin ada yg kena betulkan lg...

Unknown said...
This comment has been removed by the author.
f a t i h a h said...

akak pun sll x puas hati kalau org komen2 apa2 psl cara kita or anak kita. kelakar la. kite xde pulak sifat nk komen2 org tp ada jenis org yg suke je nk komen2 psl cara/ anak kita.akak rs org camni kena siap2 jawapan pedas2, baru dia terdiam kot. anak akak mkn porridge pun kena komen ok. lg dasyat. cz anak dia mkn nasi biasa konon hebat la ekkee.

maisara my said...

sabar mummy!!!...hikhik..bab anak tu aku setuju!!...aku yg tgh preggy ank first ni pon da byk mulut2 yg srh buat itu...buat ini..nanti anak ko gtu...gini...tension!!!.....paling sedih bl org kata, "bapak nyer jgn pemalas sgt..kang ank ko tu jd malas"...tersentap i!!!!!

Melissa Mazlan said...

mcm ni la yang mel bengang jugak..sibuk nak compare2 kan anak:) x pe ain..biar natural je..jangan force or anything..lambat jalan bukannya maksud x pandai.. you can do it zaheen:)

amal said...

sabar2.. pedulikan je orang2 ni. wat sakit hati je kalo layan.

NuRuL AiN said...

aisy: kan..semua org pon msti pernah mengalami situasi camni kot.. ngah sabar la ni.. semalam moody sgt sebab period rupenye:P hehe..anyways, thanks:)

NuRuL AiN said...

kak fatihah: anak sy pon masih makan bubur lagi.hehe.tu la, smlm tak tahan sgt,tu yg luahkan..selalunya simpan dlm ati jek:P thanks kak:)


mai: tersentap kan?? biasanya yang ckp2 cmtu org2 tua kan? kang melawan kang kecik pulak ati. biasa nya diorg pikir diorg je betul. kdg2 ape yg diorg amalkan tu dah tak relevan ngan zaman sekarang yg serba moden ni. echeh. nnt kan masa pantang lagi tensen weh. ini tak boleh itu tak boleh. stress. haha. so aku dh ckp ngn en suami, anak no 2 aku nk pantang umh sendiri.:P


mel: yup, thanks mel:) ibu2 moden memang memahami;) hehe

alwani amalini: thanks wani:) dah tak pikir sgt dh.sebab dah luah kt blog:P hehe

maisara my said...

mmg org2 tua pon...maksud nyer da beranak pinak ler...yg aku tak thn nyer...die slalu advise aku mkn ubat ni...minum air ni....amalkan buat tu..buat ni...nanti senang beranak....tp bl aku pk2 blk...eh....die pon bersalin ikut tingkap!!!!...laki aku mmg tak suke dgr die ckp pon...hahahaah