Tuesday, December 13, 2011

Mari beli! Mari beli!~ premium beautiful dengan harga murah! new item ok,not used item!

Assalamualaikum. 



Aku dengan ini mengumumkan aku nak jual stok premium beautiful aku dengan harga murah. Waaahh..biar betul kan?? ya...ini betul-betul kejadian:P
aku nak habiskan stok. kira stok clearance lah ni sempena year end sale :D
barang dijual secara berasingan. 


ni nak story mory dulu pengalaman aku guna premium beautiful(PB) :

aku guna premium beautiful masa dalam pantang. FYI, berat aku naik sebanyak 20kg masa mengandung. dari 45kg naik sampai 65kg masa dah hujung pregnancy. ye,gemuk sangat dah aku time tu  aku rasa.dah la aku ni pendek orangnye...perut lak beso,badan lak membeso..sangat2 tak sesuweii.. sebab aku sgt kuat makan kek masa mengandungkan zaheen.mana tak berat aku naik sampai 20kg!huhu..

ok,mula2 dlm pantang aku pakai bengkung jenis tradisional yg jenis lilit2 yg payah tu.(note: aku tak suke bengkung jenis lilit tu.leceh.huhu) .aku guna bengkung tradisional tu sampai lah hari pantang ke 20++ kot. lepas tu aku gatal nk try bj kebaya/kurung moden zaman anak dara...nak check dah muat ke belum ..tak muat hokey. hampa!:( aku timbang, berat aku dalam 56kg. wah..sangat byk untuk aku turunkan ke berat asal. 

Then,aku br teringat yg aku memang ada stok premium beautiful (next entry la aku cerita camne aku boleh terjebak join MLM hai-o ni.siap wat loan ok join hai-o dan aku amik 9set PB *note: 9set PB bermaksud 27 barang sebab 1 set PB ada 3 bahagian..bahagian korset,bengkung dan girdle* dan 1 bio-aura. *note:stok Pb yang lain aku dah jual..sekarang tinggal lagi 5 barang je*.aku regret join mlm tapi aku tak nafikan set premium beautiful die sangat best!). so aku cari-cari size aku dan nasib baik ada!! aku terus pakai..........sampaikan waktu tidur pon aku pakai(nak kurus cepat dan body lawa punya pasal) haha.dan dalam seminggu aku buat camtu (tapi makan tetap makan,aku tak diet sebab aku breastfeed anak aku,cian lak die kalau tak cukup susu), aku try balik baju kurung moden/kebaya/jeans lama2 aku. dan yay!aku dah muat balik bj lama aku.then,aku teruskan pakai PB sampai lah habis pantang dan berat aku lepas pantang ialah 47kg. maksudnya aku turun sebanyak 17kg dengan bantuan PB. alhamdulillah. tapi lepas habis pantang,aku dah malas pakai PB sebab tak sempat.lagi2 dah start keje. kalau aku sambung teruskan mesti aku dpt blk berat bdn asal,45kg.:P  tapi takpelah, encik suami kata ok ,aku pon ok lah:P hehe. 

 
so, PB sangat sesuai dipakai untuk ibu-ibu dalam pantang dan juga yang bukan dalam pantang. hehe
ok,PB boleh dipakai 1 set atau pun secara berasingan.aku jual secara berasingan.

so..stok yang ada adalah:-



 1)  long bra (korset) saiz 95D, 70D dan 100D. 
LONG BRA SAIZ 70D: HARGA JUAL RM780.00, HARGA SAYA TAWARKAN RM300  
LONG BRA SAIZ 95 D & 100D: HARGA JUAL RM858.00, HARGA SAYA TAWARKAN RM350

SANGAT MURAH DARI PASARAN! EMEL ME IF INTERSTED. NOT FOR FUSSY BUYER AND CASH ONLY.




2) waist nipper (bengkung) saiz 82----SOLD!.



3)long girdle (girdle) saiz 106----SOLD!



untuk mengenalpasti saiz premium beautiful anda  atau cara ukur premium beautiful ...:


step 1:  sila ukur dalam cm(centimeter)

1.ukuran bahagian puncak breast (bust) = _____ cm
2.ukuran bahagian bawah breast (under bust) = _____ cm
3.ukuran pinggang (waist) = _____cm
4.ukuran puncak bonbon (hips) = _____ cm
 
*ingat!ukuran mesti dlm cm ,bukan inci ye!*
step 2:  kenal pasti size korang dengan merujuk jadual dibawah.
**sebagai contoh,aku bg nilai bust=100cm , underbust= 90cm, waist= 80cm dan hips= 106cm
cara nak tentukan size CUP?
 
Puncak dada - bawah dada = _____cm
100cm-90cm = 10cm.
 refer pada table kat atas, utk lihat size cup yang sesuai. 
10cm adalah dlm range 10-13,so....cup size anda adalah "C" 
cara nak tau size LONG BRA?
 
waist = 80cm 
so 80cm is between 79-86 ,jadi saiz Long Bra PB adalah 82 and cup C (82C)

cara nak
tentukan saiz Waist Nipper ?
 
Waist = 80cm. 
80cm is between 79-86, so saiz Waist Nipper adalah 82.

cara nak tau saiz
Long Girdle .. ?
 
Puncak punggung - pinggang=______cm
waist=80cm dan hips=106cm
jadi...106-80 = 26 cm.
Kalau total cm lebih besar dr 28cm (> 28), kena ambil  1 size bigger.
 
so, yang contoh ukuran aku bagi tak perlu ambil 1 size yg lebih besar..sebab kurang dari 28cm. jadi size  Long girdlenya adalah 90. (rujuk ukuran punggung pada jadual diatas ok).


step 3:  korang ukur dan tengok size korang...ada tak yang size yang aku ada jual...
kalau ade,korang boleh contact/emel aku dan aku boleh bagi harga murah. 
kalau takde..minta maaf, korang kena beli ngan org lain:P 
sebab aku hanya jual saiz yg aku sebutkan kat atas je.




.


jika berminat nak beli, emel aku :   mrsnawuza@gmail.com

sementara stok masih ada okeyy!~

9 comments:

cik shazida said...

berapa ye?

storm rider said...

sy dah emel shazida.cube cek emel.

It's me~ said...

bole pm harga?tq

Nerin Emeraldfury said...

hi just nak tanye.. kalau nak amik ukuran nak pakai dalam pantang.. kene amik ukuran sebelum pregnant la kan? takkan nak amik ukuran mase tengah sarat mengandung kan? hehe.. kirenye kalau sebelum pregnant tak pernah ukur, tak dapat la nak beli pb skarang eh?

storm rider said...

nope.amik ukuran masa dlm pntang.

qish azlida said...

Ada lg ker ?

NOR AFIKA AHMAD said...

Sis..saiz plg kcik ad lg ke satu set pny :)

Miss Mala said...

Nak tau ada lg ke long bra corset 100D

ibuzaheenziyad said...

ya masih ade. whatsapp sy 0137812223 utk pertanyaan lnjut