Friday, January 26, 2018

regimen penjagaan kulit yang betul yang saya amalkan sejak BER MARY KAY :)

Ada yg tanya ...
Saya pakai apa sebab kulit makin sihat dan cantik😊
Jawapannya...
Saya pakai Produk MARY KAY😊
Alhamdulillah dan masuk tahun ke3 saya pakai produk mary kay. Ni haaaa set yang saya pakaiπŸ‘‡ 
TIMEWISE SET (SET ANTIPENUAAN) .al maklum lah...umur dah 30an..kena lah pakai set antipenuaan supaya tak nampak tuaπŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚huhu..
.

Gambar dari kiri ialah cleanser, microdermbrasion scrub, serum pore refiner, softener,serum C , eye cream, moisturizer, gel mask, day solution, night solution, foundation primer, timewise foundation.
.
Ya! Saya pakai full set TIMEWISE SET ni. Beli sikit2 sampai lah terkumpul camni. Hehe. Umur dah 30an ni mmg kene pakai skincare yg bagus dan ikut rutin penjagaan kulit dgn betul. kalau korang nak tau rutin penjagaan yg betul, saya boleh ajar😊 dulu saya pon tak tahu dan abaikan penjagaan kulit. Akibatnya..kulit jadi kusam, berkedut dan tidak sihat. Nasib baik sedar diri masa umur 31tahun. Umur 31 tahun baru nak pikir pasal jaga kulit. Huhu..
.
Meh nak share rutin penjagaan kulit saya sekarang
.
Pagi:
.
1. Cleanser
2. Softner
3. Serum dan eye cream utk mata
4. Moisturizer
5. Sunblock
6. Foundation primer
7. Foundation/cc cream

Lepas tu baru lah pakai loose powder,blusher, mascara & lipstik . lepas dah siap make up mmg sy spray dgn finishing spray supaya muka kekal segar dan make up tahan lama juga bagi effect glowing
.
Mandi Malam:
.
1. Oil free eye n lips make up remover(ni utk bersihkan mata n bibir)
2. Cleanser(mlm sy bersihkan muka guna skinvigorate brush yg sangat2 recommended)
3. Scrub(seminggu 2 kali)
4. Mask(10minit je pakai..seminggu 2 kali juga)
5. Softner.
.

Sebelum tidur:

1. Serum dan eye cream utk mata
2. Moisturizer
Atau kadang2 saya pakai sleeping mask( mask yg boleh bawa tidur)

.
Harap dpt membantu kawan2 semua yg masih confuse dgn rutin penjagaan kulit yg betul. Kalau ade yg nak bertnya tentang produk mary kay yg sesuai dgn jenis kulit boleh pm saya. Sy sedia membantu yg penting korang beri kerjasama utk sy guide korang utk dapatkan kulit yg sihat. Yup perlu sabar, konsisten, dengar cadangan dan follow up dari beauty consultant dan perlu juga tidak berkira dgn kulit sendiri..melabur utk kulit sendiri. Hasilnya korang juga yg dapat. Kan?
.
Kalau ade yg berminat nak join mary kay juga boleh tanya saya.ok?

Ok jom kita cantik2 kan diri sendiri.
Wassap sy untuk sebarang pertanyaan

Www.wasap.my/60137812223
Nurul ain
Mary kay beauty consultant

#marykaypasirgudang

No comments: