Monday, July 26, 2010

bela kucing macam bela anak

setuju tak?
La La La ..~
oh,aku sangat la setuju.
pagi2 bangun awal kena uruskan diorang
pastu pergi keje,tinggalkan diorang 
rasa risau je tinggalkan diorang bersendirian kt umah
kat sekolah,menghitung waktu nak balik.serius!
aku asik kira berapa jam lagi la nak balik.risau.
tak sabar nak balik umah n jumpa diorang.haha.
dah macam bela anak kan?:) 
encik suami pon macam tu rupenye.
die pon tak sabo nak balik.hati asik teringat kat anak kucing kat umah.
bile aku dah kat umah,die asik col tanya keadaan kucing,kucing watpe, bla bla bla:) hehe.


oh ye, presenting.......

Tehcik
kucing jantan-aku yang pilih
.
.

ni tehcik mase kecik
and 
.
.
.
.


CT
kucing betina-encik suami yang pilih
(perasan tak mata die macam sebelah pakai celak,sebelah lagi tak?)


ni CT n puteh si gemuk:P hehe


oh,kenapa nama die tehcik  dan CT?
name ni adik2 aku yang bagi.aku pon layan je:)
Tehcik maksudnye puteh kecik.singkatannya Tehcik la.hehe.
kitorang kan dah ada PUTEH (yang dalam gambar dengan CT) kat umah...
so ni tambah lagi puteh lagi sekor..tu panggil puteh kecik.last2 panggil Tehcik :)
comelss kan tehcik?:)
die pon manja n pandai posing cam puteh:)

contohnye seperti pic di bawah ini:

aww...sexy back:P

.
.
.
CT pulak ...die ni ader tiga colour kat badan die..putih,kelabu n oren.adek2 aku masa awal2 diorg ni takde nama panggil die tiga colour...last2 singkatkan panggil TC..tapi terbalikkan jadi CT sebab die betina kan...elok sket:P
hehe..


ok lah,gotta go:)

p/s: aku tau bela kucing tak elok untuk ibu mengandung,aku ader cari2 kat tenet.yang merbahaya ialah taik kucing tu...ader bakteria toxoplasma..bakteria yang sama cam kat daging mentah.so aku tak boleh bersihkan taik die .or kalau terpakse..kena guna glove.pastu make sure cuci tgn dengan sabun antiseptic cam dettol.aku bace2 kat tenet,ramai je yang bela kucing masa preggy..takde pape kat baby diorang.as long as pandai jaga kebersihan diri.insyaallah:)

5 comments:

L.R said...

comelnya kucing kak ain!!! suka2... hehe betul3... kadang2 kene jaga dia mcm jaga budak2. manja dia pun mengalahkan budak2. =)

D y L a said...

kak ain, kite sentiase follow post2 akk.. menarik.. n now im pregnant.. bru 5weeks... so mcm byk je info dlm blog akk nie.. :) suke3

apple dilla said...

alaaa.. jeles!
sedih :(

maisara my said...

ain...mmg tak dinafikan...comel gle kucing ko...aku suker tgk CT tu...hehe..

aku mmg suke kucing..tp tak blh bela..sentuh pon tak blh...resdung+semput mengatasi segalanya...

NuRuL AiN said...

L.R: tq:)) yup.diorg sgt manja..kdg2 layan kucing lebih dr layan budak:P huhu

dyla: thanks dyla:) suke sgt dpt bg info berguna kat org lain n ade org appriciate:) thanks again!:)

dila: ala..nanti dh kawen ngn mr J,mintak die bela kucing gak eh?;) hehe.takmo sedih2:)

mai: tq:) aku pon ader resdung n asthma..tapi syg kucing punye pasal....bela aje:P