Wednesday, June 16, 2010

presenting...........Suri's Babies:))

ini suri.
suri ni jenis cam katik sikit.die pendek,tapi badan die panjang,gemoks dan gebu.comels:)
mase ni kitorang baru adopt die
kawan ayah aku bagi:)

ini suri masa die dah preggy.
aww,sexy tu suri bareng camni:P hehe
suri suke baring menelentang mase preggy,tak selesa kot perut dah besar sgt.


ini pulak puteh yang manja kesayangan aku:)
puteh ni jantan ok:P tapi dah hilang 'kejantanannye' sebab dah dikemilikan/disunat/dimandulkan.
bukan ape..utk kesihatan die gak..
kalau tak die asyik nak menggatal dan mengawan pastu bergaduh ngan kucing jantan lain sebab berebutkan kucing betina yang ntah sape2 ntah pastu selalu sakit pastu selalu la kena hantar pergi klinik sebab die asyik sakit sebab selalu gaduh dulu.pastu kucing jantan ni...kalau tak sunatkan die suka nak kencing spray sane sini.lepas dah sunat...die menjadi lebih baik ok:P duduk umah je die.sopan je:P..kencing pon dah tak bersepah.dah tak jalan2 jauh-jauh macam dulu dan dah tak gaduh ngan kucing jantan lain dan kucing jantan lain pon dah tak pandang kat die.plus,die makin manja:P

hanya puteh sajalah tempat suri mengadu nasib:P
suri dan puteh dah jadi bestfren sekarang.
dulu2 mase awal2 suri dibela,puteh tak suke die.asik nak gaduh nagn suri n puteh majuks sebab ade bela kucing lain selain die.tapi lama2 diorg dah jadi bestfren:)
oh ye,sape yg bertanggungjawab membuntingkan Suri??yang pasti bukan puteh la:P
tapi.....yang bertanggungjwb adalah Teleng (bukan kucing kitorang,tapi kucing jiran.kitorg yg sukesukehati panggil die Teleng sebab kepala die teleng sebelah.betul.aku tak tipu ni.) tapi kan..pas suri beranak,teleng tak jage pon anak2 die.puteh yang tolong jagakan tau x.teleng tak bertanggungjawab.abis madu,sepah dibuang:P haha.suri pon kitorg akan sunatkan die pas anak2 die dah besar sikit.cukuplah die sekali ngandung je:P anak2 suri aku tak sampai hati nak bg org.kitorg bela gak.tapi 2 ekor dr anak die aku akan bela kat pasr gudang.yang lain kat segamat.
the birth.
ni masa hari suri beranak.kucing beranak cam senag kan?tak yah la kena ade mak bidan ke, g hospital ke ape ke:P

dan ini hasilnye..
4ekor anak yang comels:))
sume ekor panjang2.i loikee:P 
tapi belum bagi name lagi la kat diorang.any suggestion?sangat dialu alukan!:)

tengok la muke suri cam tensen je kan?:P
muda2 dah jadi mak:P

aww!!tetek suri seksi:P
anak die ni pas nyusu terus tido.comels

mase ni dah besar sikit.
masing masing kuat menyusu.
si kelabu macam bola tenis warna kelabu adik aku cakap
comel kan?:)
puteh junior yg nakal
mata die biru cam puteh gak:)
ni kelabu si bola tenis dah beso sikit.sangat nakal!
tengok gaya die duduk.comels kan?



 like mother like son.
suri memang suke tidur gaya penyek.anak die pon ikut same.cam alas kaki adek aku ckp.haha

alahai ciannye tido dpn pintu jek:P
mase ni pintu tutup.diorng nak masuk.tunggu punye tunggu pintu tak bukak2 sampai la tertidur:P cian:P

diorg suke main2 n tidur kat pasu.
macam puteh dulu2:)



 sepasu  puteh.
puteh pon suke tidur kat pasu dulu.


bantal yang dipeluk itu adalah bantal puteh ok
sekarang dah jadi hak milik anak2 suri

erk...kucingku makan jagung tuu:P
ish ish ish..diorang ni suke nak merasa makan ape yang kitorng makan:P bagi je la rase sikit.kang die ngidam lak:P
 puteh dan puteh junior tidur bersama.
puteh memang bapak angkat yang baek.
sampai kurus sikit puteh dan tak terurus diri die coz penat jaga anak2 suri yg makin nakal ni


tengok.dah tak terurus sikit kan?cian puteh.penat ye syg??nnt kak in belanja makanan mahal2 ye:P hehe
tengok mata putih.anak mata die kiri dan kanan beza kan?sebelah besar sebelah kecik.tak tau kenapa.tibe2 je jadi camni.risau gak.
.
.
.

ok.itu saje untuk kali ini:P ade banyak lagi pic ank2 suri akan di upload lagi.so...Tunggu!!:D 
hehe.
well,perkembangan terbaru anak2 suri adalah :
-diorg dah pandai berak sendiri (bukan berak kat halaman umah ok),tak perlu guna pasir lagi.jimat sikit:D
-dah pandai panjat pokok!haha.suri yang ajar.puteh pon tak pandai panjat pokok:P

ok.sekian:D

8 comments:

msbmna said...

Wah...comel2...

Tapi belum dapat kalahkan lagi kucing belaan Pn Ainon, Pengerusi PTS. Lebih 30 ekor di rumah dia.

Nak jalan pun kena tumpang lalu dulu sebab kucing bersepah-sepah ;)

gooseberries said...

ala..comeynyer.suka la.geram2 nak peluk2..hee =))

::alwaniamalini:: said...

comel! gebu2 huhuh

NuRuL AiN said...

tQ ALL:))
Btw,any suggestion nak bagi name ape kat diorang?

Eida said...

comelnya geram tgk.

:) said...

Akak try check kat link ni.
Takut jugak. Better g bawa jumpa vet kot.

http://www.petplace.com/cats/anisocoria-in-cats/page1.aspx

Harap2 takda apa :(

NuRuL AiN said...

:) : thanks 4 the info babe!risau la plak.ingat takde pape.btw.tqvm 4 ur concern:))

akmalhilmi said...

comeyh gil
huhuu