Monday, August 22, 2011

menu berbuka puasa lagi dan lagi part 3

as promised, aku post lagi pasal menu berbuka yang aku pernah masak sepanjang berpuasa tahun ni. just nak share idea kat korang nak masak ape untuk berbuka dan juga untuk rujukan aku, supaya aku tak masak bende yang sama setiap kali berbuka:P huhu


actually aku dah tak ingat dah setiap menu2 tu aku masak hari ape..tak macam post sebelum ini dan ini.

tapi aku masih ingat makan ape pada hari-hari tersebut :P hehe...



 so..jom tengok!:)


macaroni gratin with white sauce. ni aku suke. makan ni je dah kenyang. pada aku la.hehe.


telur bistik makan ngan nasi putih n timun. air hot choc je sebab hari tu macam malas nak masak:P






daging dendeng, marinate baked chicken,kubis masak lemak.
daging dendeng dah jadi lauk peberet aku sekarang. sukeee:D










spagethi bolognese with meatball, baked marinate chicken lagi, shepherd pie and apple crumble. menu western hari tu. huhu. oh, hari tu shikeen n mr raop datang berbuka umah kami:)






ayam goreng kunyit with daun kari, sup kosong dan chicken divan resepi shikeen :)



ok, tu je. nanti sambung lagi. sebab pic lain tak sempat transfer lagi. malas:P

hari ni dah hari ke 22 puasa.kejap je kan?? tapi aku masih tak sempat nak berbuka ngan famili kat segamat T__T

hmm..encik suami janji ujung minggu ni:) sukeee:D
btw, play yard zaheen dah dapat. so lepas  ni boleh la aku masak n baking dengan senang hati:)
nnt aku cite pasal play yard   zaheen kat next entry k.
ok la...dah pukul 5.11 petang ni,...jom masak untuk berbuka! :)




5 comments:

c Manis dyLa said...

akak, nk resepi macaroni gratin with white sauce tu..nmpk sedap jeeee

maisara my said...

ain!!!...agak2 kalo ktorg dtg umah ko, ape ko nak masak ek???.....kalo jd jiran ko , ni best nih....aish!!!!

NuRuL AiN said...

c manis yla: ok,nnt ade ms i upload ek:))


mai: hehe. dtg la umah aku kalo ade g jb. insyaallah aku msk kan besh2 utk ko:)

NuRuL AiN said...

c manis yla: ok,nnt ade ms i upload ek:))


mai: hehe. dtg la umah aku kalo ade g jb. insyaallah aku msk kan besh2 utk ko:)

farah fadhil said...

untung soul dpt bini mcm ain :)
jelesss la kau terer masak!