Monday, December 24, 2012

yay!dah beli Set Berpantang Shaklee!:) jom,nak share resepi lazat ESP Shaklee :)

Alhamdulillah, dah beli set lepas bersalin Shaklee (set berpantang) sabtu lepas. lega rasa. sebab rasa macam selagi belum ada set berpantang , belum boleh beranak lagi sebab preparation berpantang tak lengkap.haha. so alhamdulillah dah complete semua barang :) eh, tapi kan...masa beli set berpantang Shaklee ada satu vitamin tak cukup iaitu vitamin C die sebab dah abis stok. satu malaysia tengah takde stok vitamin C Shaklee ni ok. bulan April,2013 baru ada stok :( lambat nyewwww... tengoklah,betapa larisnya Vitamin C Shaklee. nyesal tak beli dari awal...terpaksalah ganti ngan vitamin C jenama lain sebab terdesak dah nak due date kan..T__T


yay!dah beli:) Vitamin C je takde:(


ok,set berpantang shaklee ni ada Vitalea, Zink, B-compleks dan Vitamin C. tapi aku tambah ESP (utk banyakkan susu) dan Ostematrix, utk lawas dan kalsium. boleh baca sini pasal kelebihan setiap satu vitamin tu. apa yang bestnye..vitamin-vitamin ni, encik suami pon boleh makan sama :) so, sama-sama sihat. kalau korang nak beli untuk makan sendiri dengan harga ahli, korang boleh lah beli di cawangan shaklee yang berdekatan dengan menggunakan ID shaklee aku iaitu 890731.


Jadual pemakanan vitamin-vitamin ni untuk dalam pantang korang adalah:-


after breakfast: B complex sebiji, Vitalea Sebiji
after lunch: Vitamin C sebiji, Zinc sebiji
sebelum tidur: Ostematrix 2 biji, digalakkan ambil bersama segelas susu


**note: -pastikan minum at least 2 liter air
      


Untuk pengambilan ESP pula, 


ESP,antara hotseller SHAKLEE

boleh minum masa sarapan, antara makan tengah hari  dan minum petang & waktu malam sebelum tidur. maksimum 3 sudu besar satu hari ok. sebab jika lebih 3 sudu besar satu hari akan memberatkan buah pinggang utk proses protien yang berlebihan. aku setakat ni masa pregnant minum satu sudu besar je satu hari.sebab dah minum susu anmum/Enfamama lagi. btw, ni ada resepi ESP yang boleh korang cuba untuk mempelbagaikan rasa ESP :-
  1. ESP + Fresh Milk (boleh plus pulak lagi dengan kurma, kismis, badam .. marvellous!)
  2. ESP + Air suam
  3. ESP + Fresh Milk + kurma (rendam kurma dalam susu..after few hours..blend/shake it and mix with 1 sudu ESP..bukan sahaja bertenaga..boost milk production malah energized)
  4. ESP + SusuAnmum
  5. ESP + Performance Drink Shaklee + MealShake Shaklee
  6. ESP + Nesvita 3in1
  7. ESP + jus twister tropicana ESP
  8. ESP + Ribena
  9. ESP + any fruit juice ( tembikai, epal, lobak putih,peria,pegaga)
  10. ESP + Milo/Horlicks
  11. ESP + sirap bandung


**Notes: jangan bancuh menggunakan air panas. Sebab ini akan memusnahkan protein yang terkandung di dalam ESP tu sendiri. dan jangan diminum bersama minuman yang ada kafein.  jgan amik lebih 3 sudu besar dlm satu hari kerana berat utk buah pinggang proses protein yg berlebihan. bagi breastfeed mommy(ibu yang menyusukan), better amik 1 sudu besar 3 kali.kalau tak..boleh lencun baju(dengan susu ibu) kalau amik 3 sudu besar sekaligus.


**btw, ESP ni bukan untuk ibu menyusu je yer... ia juga sangat sesuai utk seisi keluarga..UNTUK:

1. Orang yang ingin kekal sihat..

2. Orang yang lanjut umur, yang tidak upaya kerana kekurangan tenaga.

3. Kanak-kanak bersekolah

4. Ibu-ibu mengandung dan menyusu anak

5. Pesakit yang dalam proses pemulihan selepas pembedahan

6. Pesakit seperti ulcer perut, jantung, kanser, sakit kulit, rambut gugur, tidak ada selera makan, gastrik,

7. Ahli sukan dan bina badan

8. Soya Protein ini adalah untuk semua orang yang ingin membina dan mengekalkan badan yang sihat dan yang inginkan kulit yang cantik.

 

 

 

 ok,itu shaja untuk hari ni.:) bai ,assalamualaikum:)


* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit 

 Sila hubungi saya utk sebarang pertanyaan dan pesanan: 

 Nurul Ain
♥ Shaklee Independent Distributor [ ID No : 890731 ]
♥ Emel : mrsnawuza@gmail.com

 


No comments: